Головна » 2014 » Серпень » 14 » Мої педагогічні наставники
21:27
Мої педагогічні наставники

   7 наставників як 7 чудес - 7 подарунків долі!

    У цій статті хотілося б приділити увагу декільком чудовим людям, які відіграли дуже важливу роль в моєму житті - саме у становленні мене як вчителя математики. Я рада, що мені пощастило з мудрими наставниками та досвідченими педагогами. Отже, коротко про них:

 

  Перший наставник: Першою людиною, що привила мені любов до математики і педагогіки є Коваль Людмила Вікторівна - моя перша вчителька. Людмила Вікторівна дуже мудра людина, і досі по життю мені допомагають її поради. Саме ця вчителька вдало розвивала моє логічне та аналітичне мислення, привила любов до навчання, формувала навички старанності та наполегливості. Вже в той час я твердо вирішила, що буду вчителем. І вже через 12 років ми знову зустрілися з Людмилою Вікторівною у Первомайській ЗОШ І-ІІІ ступенів №4- уже як колеги. 


  Другий наставник: Перейшовши у старші класи моїм класним керівником стала вчитель математики та фізики Дуденко Жанна Ізотівна - мій другий наставник у моєму професійному житті. Жанна Ізотівна вдало продовжила розвивати мою любов та цікавість до точних наук та викладання в цілому. Цей вчитель спрямував мою діяльність саме в педагогічне русло. Ще в той час я намагалася наслідувати важливі професійні якості та навички вчительки. Постійно прислухалася (й досі прислухаюся) при спілкуванні до порад та настанов Жанни Ізотівни. Рада, що нам пощастило зустрітись на життєвому шляху.


  Третій наставник: У 9-му класі я перейшла вчитися до Первомайської міської гімназії і моїм новим класним керівником стала Качура Наталія Станіславівна - вчитель математики та мій наставник. Наталія Станіславівна допомогла мені остаточно зрозуміти, що вчитель математики -це моє покликання по життю. Саме ця вчителька розвила в мені почуття чесності і спонукала в подальшому житті до справедливості. У Наталії Станіславівни дуже чітко виражені такі людські якості як чесність, порядність, відкритість, демократичність та ін. Ці якості та високий професіоналізм Наталії Станіславівни відіграли важливу роль у виборі моєї майбутньої професії. І зараз я завжди рада нашим зустрічям.


    Четвертий наставник:  Здобувала свою майбутню професію у Кіровоградському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка і саме тут познайомилася з чудовим викладачем Ізюмченко Людмилою Володимирівною - моїм наставником та науковим керівником. Людмила Володимирівна - кандидат фізико-математичних наук, доцент. Високий професіоналізм при викладанні курсу "Чисельні методи" та при керуванні написанням моєї магістерської роботи, а також такі якості як логічність, чіткість, послідовність та критичне мислення - ще більше надихнули мене до викладацької діяльності. Людмила Володимирівна стала для мене взірцем та еталоном справжнього викладача. Я постійно прислухаюсь до цього викладача, що залишиться в моєму серці на все життя.


    П'ятий наставник: Свою педагогічну діяльність я розпочала у Первомайській ЗОШ І-ІІІ ступенів №4. Саме тут я зустріла добру і чуйну людину Антоненко Анну Миколаївну - заступника директора з навчальної роботи, вчителя математики і мого наставника. Анна Миколаївна допомогла мені пройти процес адаптації та становлення молодого спеціаліста, навчила мене мудростям практичної педагогіки, завжди була поруч у складних ситуаціях та розділяла мою радість при перших перемогах та досягненнях. Також Анна Миколаівна постійно надавала мені поради та рекомендації, які мені допомагали у житті. Я дуже вдячна за приділену мені увагу і настанови.


      Шостий наставник: З 2010 року я почала працювати в Первомайській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 і тут зустріла свого наставника Волкову Ольгу Олексіївну - директора ЗОШ №1, вчителя математики. Ольга Олексіївна творча та креативна особистість, завжди готова прийти на допомогу. Добре розвинені управлінські якості, чітка дисципліна та порядок у всьому - це слова, які точно охарактеризовують нашого директора. Дуже вдячна за підтримку та допомогу при становленні мене, як вчителя. До цього часу я використовую поради Ольги Олексіївни при викладанні математики. Ольга Олексіївна завжди надає мені змістовний аналіз моїх уроків та корисні методичні рекомендації, що спонукають мене до розвитку та удосконалення. Я вдячна долі, що ми стали колегами з такою чудовою людиною.


      Сьомий наставник: В Первомайській ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 моїм ще одним творчим та духовним наставником стала чудова, розумна, мудра та толерантна особистість, керівник методичного об'єднання вчителів природничо-математичного циклу Чорна Юлія Іванівна. Завжди рада прийти на допомогу, завжди дась мудру та доцільну пораду, порадіє моїм успіхам і щиро поспівчуває моїм невдачам. Юлія Іванівна чесна, діяльна і працьовита, вона насправді є живим взірцем чеснот і вміло прищіплює їх іншим. Такому вчителю хочеться висловити величезну вдячність за турботу та розуміння.


 Я висловлюю велику подяку цим Педагогам і долі, що звела мене з ними. Ви завжди будете у моєму серці. Ваші поради та настанови постійно стають мені у пригоді у професійному житті. Завжди рада спілкуватися та зустрічатися з Вами. Надіюсь і я залишила якийсь слід у Вашому житті! 

Переглядів: 1584 | Додав: Admin | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 1
avatar
1 Sleepyhead • 03:47, 07.09.2013
Антоненко Анна Николаевна была моим первым учителем математики в старшей школе. До сих пор испытываю огромное уважение к этому человеку!
Ольге Алексеевне нужно ставить памятник за труд, терпение и отзывчивость! 
Испытываю гордость от того, что эти люди были в моей жизни.
avatar
Додаткова інформація
освітні ресурси

друзі сайту

    Професійне портфоліо
Лічильники

    Яндекс.Метрика Рейтинг@Mail.ru Rambler's Top100

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
Сайт в соціальній мережі