Головна » 2013 » Серпень » 14 » Українські церкви закликають Табачника в неділю 1 вересня йти до храму, а не до школи
22:35
Українські церкви закликають Табачника в неділю 1 вересня йти до храму, а не до школи
Українські церкви закликають Табачника в неділю 1 вересня йти до храму, а не до школи

    Українська православна церква Київського патріархату попросить Міносвіти перенести святкові урочистості в школах 1 вересня з неділі на понеділок, 2 вересня.

   


    "Так, ми і всі християнські церкви України прийняли рішення звернутися до Міністерства освіти і науки з проханням перенести урочистості з нагоди Дня знань на понеділок ... Звернення буде відіслано у відомство на наступному тижні ... сподіваємося на позитивний підсумок", - сказав секретар Священного синоду УПЦ (КП) архієпископ Євстратій (Зоря).
    Він зазначив, що неділя - день для богослужінь і походів у храм, тому не зовсім доречно проводити у цей день святкові "лінійки" школярів та урочистості з нагоди Дня знань.
    При цьому Євстратій повідомив, що це рішення підтримали християнські церкви України, в тому числі Греко-католицька та Римо-католицька церкви, а от з Українською православною церквою Московського патріархату досі проходять консультації з цього питання.
    У той же час, як повідомив прес-секретар предстоятеля УПЦ, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ протоієрей Георгій Коваленко, Московський патріархат не підтримує дану ініціативу.
    "Я, як батько п'ятьох дітей можу тільки сказати, що логічніше було б провести урочисті заходи 1 вересня в неділю, але після 11:00, щоб діти встигли сходити до церкви на служби ... Але про перенесення на понеділок мова навіть не йде" , - зазначив він.
    За його словами, абсолютно логічно, що безпосередньо до навчання діти приступлять в понеділок, 2 вересня, а святкові заходи з нагоди Дня знань будуть проведені у вихідний день напередодні.
    Нагадаємо, Міністерство освіти і науки рекомендує школам провести 1 вересня святкові заходи, а 2 вересня почати заняття.

Переглядів: 821 | Додав: Admin | Теги: 1 вересня, свято, школа, церква, 2013 рік | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Додаткова інформація
освітні ресурси

друзі сайту

    Професійне портфоліо
Лічильники

    Яндекс.Метрика Рейтинг@Mail.ru Rambler's Top100

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
Сайт в соціальній мережі