Головна » 2013 » Листопад » 6 » Моніторинг якості освіти. Новий графік та умови
23:28
Моніторинг якості освіти. Новий графік та умови

    Моніторинг якості загальної середньої освіти проводиться серед усіх учнів 5 та 10 класів загальноосвітніх навчальних закладів усіх типів і форм власності з метою оцінювання стану системи освіти та отримання об’єктивної інформації про її якість за результатами навчання учнів у початковій та основній школі.

    Моніторинг проводиться згідно з графіком, за збірниками завдань для проведення моніторингу якості загальної середньої освіти за результатами навчання учнів у початковій та основній школі, що видані ТОВ "Центр навчально-методичної літератури" у 2013 році і на сторінці 1 мають захисну марку (галографічний елемент). (Очевидно, в інституті інноваційних технологій і змісту освіти мали на увазі голографічний елемент. Admin) .

 


Графік
проведення моніторингу якості загальної середньої освіти
за результатами навчання учнів у початковій та основній школі
 

 

Дата 5 клас 10 клас
12.11.2013   Українська мова (для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою)
Українська мова (для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням російською мовою)
Українська мова (для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням іншими мовами національних меншин)
13.11.2013 Математика Історія України
14.11.2013   Геометрія
19.11.2013   Біологія
20.11.2013 Українська мова (для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою)
Українська мова (для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням російською мовою)
Українська мова (для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням іншими мовами національних меншин)
 
21.11.2013   Алгебра
26.11.2013   Фізика
27.11.2013 Російська мова (для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням російською мовою)
Російська мова (для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою)
 
28.11.2013   Іноземна мова
03.12.2013   Хімія
04.12.2013 Я і Україна (громадянська освіта), Основи здоров’я – комбінований тест Технології (обслуговуючи види праці)
Технології (технічні види праці)
05.12.2013   Всесвітня історія
10.12.2013   Українська література (для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою)
Українська література (для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням російською та іншими мовами національних меншин)
11.12.2013 Іноземна мова  
12.12.2013   Географія

 

    До проведення моніторингу з російської мови для загальноосвітніх навчальних закладів з навчанням українською мовою долучаються лише ті учні 5 класів, які вивчали даний предмет у початковій школі.

 

    З метою організованого проведення моніторингу адміністрації загальноосвітніх навчальних закладів перебудовують навчально-виховний процес на цей день таким чином, щоб провести моніторинг з певного навчального предмета.

    Під час проведення моніторингу в навчальних кабінетах мають знаходитися два вчителі: вчитель, який організовує виконання тестів моніторингу, та його асистент.

    Організовують виконання учнями тестів моніторингу вчителі, які викладають даний навчальний предмет у 5-х та/або 10-х класах. Якщо вчитель викладає у кількох класах паралелі 5-х та/або 10-х класів, то за дорученням керівника навчального закладу замість нього виконання тестів моніторингу організовує інший вчитель даного або іншого навчального предмета.

    Асистентом може бути вчитель даного або іншого навчального предмета.

    Електронні версії збірників і номери варіантів тестів для виконання їх учнями будуть розміщені за 2 дні до визначеного графіком терміну проведення моніторингу на веб-сайтах Міністерства освіти і науки України (www.mon.gov.ua), Інституту інноваційних технологій і змісту освіти (www.iitzo.gov.ua) і Національної академії педагогічних наук України (www.naps.gov.ua).

    Кожен учень виконує один з чотирьох оголошених варіантів тесту і для виконання роботи використовує бланк відповідей із збірника завдань. Окремого зошита (листків) учню для виконання роботи не потрібно.

    Бланки відповідей можна використовувати з офіційних збірників матеріалів або роздруковувати із вищезазначених сайтів. Не дозволяється їх ксерокопіювати, оскільки передбачена їх комп’ютерна обробка.

    Бланки відповідей, анкети учнів і вчителів заповнюють кульковими ручками з чорнилами синього, фіолетового або чорного кольорів. Використання олівців, фломастерів, маркерів для цього не дозволяється.

    Учителі організовують виконання тестів протягом 45 хвилин. У класних журналах фіксується дата проведення заходу, а в графі "Зміст уроку" робиться запис "Моніторинг якості загальної середньої освіти". Оцінки в класні журнали не виставляються, оскільки оцінювання моніторингу здійснюється за рівнями навчальних досягнень учнів, але інформація про результати моніторингу кожного учня з усіх навчальних предметів доводиться класним керівником у письмовій або електронній формі до відома його батьків або осіб, які їх замінюють.

    Роботи учнів 5-х класів перевіряють учителі початкової школи. У загальноосвітніх навчальних закладах ІІ-ІІІ ступенів роботи учнів 5-х класів перевіряють учителі, які викладають даний навчальний предмет у 5-х класах або організовують виконання тестів.

    Роботи учнів 10-х класів перевіряють учителі відповідного предмета.

    Учителі в день проведення моніторингу перевіряють виконані учнями тести та передають бланки відповідей усіх учнів зі своїми підписами разом із заповненими анкетами вчителя й учня керівнику загальноосвітнього навчального закладу, який зберігає їх до відправлення до відділу освіти і науки районних (міських) державних адміністрацій. Оцінювання робіт здійснюється за рівнями навчальних досягнень учнів відповідно до інструктивно-методичних рекомендацій до кожного навчального предмета, зміст яких відображено в пояснювальних записках до кожного збірника завдань.

    Керівники загальноосвітніх навчальних закладів організовують пакування матеріалів (бланки відповідей усіх учнів, їхні анкети та анкети вчителів) та разом з узагальненою статистичною звітністю передають їх до 17.12.2013 до відділів освіти і науки районних (міських) державних адміністрацій.

Завантажити документ >>>

Переглядів: 1307 | Додав: Admin | Теги: Моніторинг якості освіти. Новий гра | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Додаткова інформація
освітні ресурси

друзі сайту

    Професійне портфоліо
Лічильники

    Яндекс.Метрика Рейтинг@Mail.ru Rambler's Top100

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
Сайт в соціальній мережі